۱۰ کار جالب که میتوانید با نینتندو سوییچ انجام دهید
اگر نینتندو سوییچ خریدهاید، به شما تبریک میگوییم و اگر هم قصد خرید این کنسول را دارید، امیدواریم از استفاده از آن لذت ببرید. از آنجایی که بازی Legend of Zelda: Breath of the Wild محبوبیت بسیار زیادی دارد، بسیاری از خریداران همان ابتدای کار این بازی را هم میخرند تا آن را تجربه کنند. ولی به غیر از بازیهای جذاب، این کنسول قابلیتهای مخفی و جالبی هم دارد که در این مطلب به تعدادی از آنها میپردازیم.
۱. روشن کردن تلویزیون
با روشن کردن کنسول سوییچ، تلویزیون شما هم روشن میشود؛ البته همهی تلویزیونها از این قابلیت پشتیبانی نمیکنند. روشن کردن این کنسول کاملا بهصورت بیسیم است و از طریق فشردن دکمهی هوم کنترلر «جوی-کان» (Joy-Con) یا کنترلر «پرو» (Pro) انجام میگیرد. اگر تلویزیون شما از این قابلیت پشتیبانی نمیکند یا در کل این مشخصه را نمیپسندید، برای غیرفعال کردن آن در کنسول خود به بخش Settings سپس TV Settings و درنهایت Match TV Power State مراجعه کنید.
۲. وصل کردن جوی-کان و کنترلر پرو به گوشی اندرویدی، سیستم مک یا PC
یکی از قابلیتهای جذاب کنترلرهای جوی-کان و کنترلر پرو، امکان اتصال آنها به گوشیهای اندرویدی و سیستمهای مک و PC است (البته برای اتصال به سیستمهای ویندوزی، باید از برنامههایی مانند JoyToKey استفاده کنید). از آنجا که این کنترلرها از فناوری بلوتوث بهره میبرند، به همین خاطر اتصال آنها به گجتهای مختلف بهراحتی امکانپذیر است. برای چنین کاری کافی است دکمهی سینک تعبیهشده در بالای کنترلر را به مدت چند ثانیه فشار دهید تا چراغها به حالت چشمکزن دربیایند. با چشمکزن شدن چراغها، متوجه میشویم که کنترلرها آمادهی اتصال به گجت جدید هستند. در ادامه، در گجت مورد نظر خود منوی بلوتوث را باز کنید و با انتخاب نام این کنترلر، این ارتباط صورت میگیرد.
۳. امکان بررسی لحظهای عمر باتری
همانطور که احتمالا میدانید، کنسول سوییچ بهصورت قابلحمل هم مورد استفاده قرار میگیرد. عمر باتری این کنسول معمولا بین ۳ تا ۶ ساعت است که عمر چندان بالایی محسوب نمیشود و میتواند گیمرها را در مورد اتمام ظرفیت باتری دچار استرس کند. برای مشاهدهی ظرفیت باتری و انجام دیگر تنظیمات مانند صدا و روشنایی، کافی است دکمهی هوم کنترلر را هنگام انجام بازی فشار دهید. بعد از یک ثانیه، یک منو ظاهر میشود. همچنین با گرفتن دکمههای ZL و ZR بهصورت همزمان، درصد باقیماندهی باتری در گوشهی راست بالای تصویر به نمایش درمیآید. برای مشاهدهی دائمی این درصد، به بخش Setting و سپس System بروید و درنهایت روانهی بخش Console Battery شوید.
۴. ایجاد صداهای جالب و عجیبوغریب هنگام آنلاک
با سه بار فشار روی هر دکمهی کنترلر، میتوانید کنسول را آنلاک کنید. اگر چنین کاری را انجام دهید، متوجه یکی از قابلیتهای مخفی این کنسول میشوید. بیشتر دکمهها، صدای یکسانی دارند، ولی «استیک» (stick) سمت چپ و راست و دکمههای ZL و ZR، صداهای عجیبوغریبی تولید میکنند. از بین این صداها میتوانیم به صدای بوق دلقکها اشاره کنیم. علاوه بر این، صدای نویزی که نینتندو سوییچ هنگام ضربه زدن تصادفی به جاهای مختلف کنسول از خود تولید میکند هم به میزان فشار حساس است؛ بلندی و زیر و بمی این صدا با توجه به شدت ضربه تغییر میکند.
۵. مشاهدهی زمان صرف شده برای یک بازی
در نینتندو سوییچ، بهراحتی میتوانید از زمان صرف شده برای بازیهای مختلف خبردار شوید. برای این کار در منوی اصلی سوییچ، روی آواتار خود در گوشهی چپ بالای تصویر کلیک کنید. با وارد شدن به پروفایل، میتوانید زمان حدودی صرف شده برای انواع و اقسام بازیها را مشاهده کنید. اگر هم با پروفایل دوستانتان در ارتباط باشید، میتوانید ببینید که آنها اخیرا چه گیمهایی را بازی کردهاند. برای این که جلوی اشتراکگذاری این اطلاعات را بگیرید، میتوانید به قسمت Setting بروید و سپس روی پروفایل خود کلیک کنید و درنهایت وارد بخش Friend Setting شوید.
۶. تغییر منطقه برای انجام بازیهای محدود به مناطق خاص
سوییچ یک کنسول «ریجن فری» (region-free) محسوب میشود. برای تغییر منطقهبندی کنسول خود، میتوانید به بخش Setting و سپس System و درنهایت Region مراجعه کنید. تاکنون، بیشتر بازیهای سوییچ بهصورت بینالمللی عرضه شدهاند ولی امکان دارد برخی از بازیها در بعضی از مناطق زودتر عرضه شوند. اگر به دنبال بازی خاصی هستید که هنوز در منطقهی شما عرضه نشده، بهراحتی میتوانید منطقهی کنسول را مثلا از آمریکا به اروپا تغییر دهید. در نهایت هم برای هرکدام از این مناطق، میتوانید پروفایلهای جداگانهای را بسازید.
۷. مشاهدهی منو در حالت تاریک
برای انتخاب این حالت، کافی است در بخش Theme که در قسمت Setting قرار دارد، گزینهی Basic Black را انتخاب کنید. حالت تاریک در مقایسه با پسزمینهی روشن، چشمها را کمتر اذیت میکند، این موضوع بهخصوص در حالت قابلحمل بیشتر احساس میشود.
۸. اتصال صفحهکلید USB یا هدست بلوتوث به نینتندو سوییچ
۳ پورت USB در بدنهی اصلی نینتندو سوییچ تعبیه شده است. بیشتر صفحهکلیدهای USB بدون هیچ مشکلی به این کنسول وصل میشوند و برای استفادههایی مانند تایپ رمز عبور، میتوانید از آنها بهره ببرید. فقط این نکته را مدنظر داشته باشید که برای انجام بازیها نمیتوانید از این صفحهکلیدها استفاده کنید. علاوه بر این صفحهکلیدها، هدستهای بلوتوثی دارای دانگل USB هم میتوانند به کنسول سوییچ وصل شوند. در این زمینه حتی برخی از هدستهای پلیاستیشن ۴ هم قابل استفاده هستند. اگر کنسول در حالت قابل حمل باشد، باید دانگل هدست را به یک رابط USB-C متصل کنید (یا از هدست سیمدار بهره ببرید و سیم آن را به جک هدفون کنسول متصل کنید). نینتندو سوییچ اپلیکیشنی برای اندروید و iOS دارد که کاربران برای چت صوتی هنگام بازی باید از آن استفاده کنند.
۹. هارد ریست کردن در مواقع ضروری
کنسول سوییچ معمولا دچار مشکل نمیشود و خیلی بهندرت بهاصطلاح هنگ میکند. در حالت عادی، اگر دکمهی پاور را به مدت چند ثانیه نگه دارید، منوی ریستارت ظاهر میشود. اما اگر کنسول هنگ کرد و ناچار به انجام «هارد ریست» (hard reset) شدید، دکمهی پاور را در حدود ۱۲ ثانیه یا بیشتر نگه دارید. با این کار کنسول خاموش و بعد از حدود ۳۰ ثانیه دوباره روشن میشود.
اگر با چنین کاری مشکل حل نشد، باید به «حالت تعمیر و نگهداری» (Maintenance Mode) بروید. برای این کار، هنگام خاموش بودن کنسول، دکمهی پاور و دو دکمهی مربوط به تنظیم صدا را همزمان نگه دارید تا منوی تعمیر و نگهداری ظاهر شود. در این قسمت، گزینهی Initialize Console Without Deleting Save Data را انتخاب کنید و با این کار، کنسول بدون حذف دادههای ذخیرهشده از اول راهاندازی میشود.
۱۰. استفاده از جوی-کان مانند کنترلر حرکتی Wii
اگر دچار حس نوستالژیک شدهاید، برای بعضی از بازیها، میتوانید از جوی-کانها بهعنوان کنترلرهای حرکتی بهره ببرید. بهعنوان مثال، بازی World of Goo را در سوییچ نصب و با جوی-کان این بازی را اجرا کنید. در ابتدای امر، بازی از شما میخواهد که این جوی-کان را روی یک سطح صاف قرار دهید و سپس آن را به سمت صفحهنمایش بگیرید. با انجام این کار، میتوانید از جوی-کان همانند یک کنترلر حرکتی Wii استفاده کنید.