افزونه جدید کروم رمزهای عبور لورفته را تشخیص میدهد
Password Checkup افزونهای جدید گوگل کروم برای تشخیص خودکار نامهای کاربری و رمزهای عبور ناامن و درمعرض خطر است. رمزهای عبور لورفته
گوگل اوایل سال جاری میلادی افزونهای بهنام Password Checkup برای گوگل کروم معرفی کرد که میتواندامنیت این مرورگر را میزان زیادی افزایش دهد؛ زیرا درصورتیکه اطلاعات آنلاین مانند پسورد و نام کاربری کاربران برای ورود به حسابهای کاربران درمعرض خطر باشد، افزونه این موضوع را بهصورت خودکار تشخیص و به کاربر اطلاع میدهد.
براساس اطلاعات بهدستآمده از بررسیهای گوگل، در ماه نخست انتشار Password Checkup، تنها ۱.۵ درصد از کاربران گوگل کروم یعنی ۳۱۶ هزار نفر، این افزونهی کروم را نصب کردهاند و پس از نصب آن دریافتهاند نام کاربری و گذرواژهی آنها درمعرض خطر است. بااینحال، ظاهرا گوگل قصد دارد با این مشکل مقابل کند.
با توجه به اینکه هنوز میلیاردها نفر از کاربران گوگل کروم هنوز این افزونه را نصب نکردهاند و اینکه احتمالا جزئیات اطلاعات لاگین آنها نیز درمعرض خطر است، میتوان گفت با آمار نسبتا نگرانکنندهای مواجه هستیم. نحوهی کار این افزونه به این صورت است که اگر کاربران برای ورود به سایتها از یکی از چهارمیلیارد رمزعبوری استفاده کنند که گوگل آنها را بهدلیل دستیابی هکرها یا سایر افراد به این اطلاعات ناامن میداند، آنها را از این موضوع مطلع میکند.
افزونبراین، اطلاعاتی که کاربر آنها را وارد میکند هم در زمان بررسی و هم در زمان مطابقت آنها با اطلاعات موجود در پایگاه دادهی اطلاعات درمعرض خطر، برای کسب اطمینان از ذخیرهنشدن بهوسیلهی گوگل بهصورت محلی یا از راه دور رمزگذاری میشوند.
درحالحاضر، کاربران گوگل کروم برای اینکه بفهمند اطلاعاتی که برای ورود به حساب کاربری استفاده میکنند، درمعرض خطر است یا نه، باید Password Checkup را نصب کنند تا از امنیت این اطلاعات مطمئن شوند؛ البته گوگل کروم در برخی از پلتفرمها مانند اندروید از این افزونه پشتیبانی نمیکند.
طبق اطلاعات منتشرشده در برخی از منابع، گوگل بهزودی این ویژگی را بهصورت مستقیم در کروم ادغام خواهد کرد (مخصوصا در نسخه کروم 78 که در ماه اکتبر منتشر خواهد شد) و کاربران بیشتری میتوانند از این ویژگی بهصورت پیشفرض استفاده کنند.
ویژگی Monitor در فایرفاکس نیز دربارهی درمعرض خطربودن اطلاعات لاگین کاربران به آنها هشدار میدهد
گوگل کروم نخستین مرورگری نیست که چنین ابزاری را دراختیار کاربران خود قرار داده است؛ فایرفاکس نیز ویژگی مشابهی بهنام Monitor دارد که با مشارکت وبسایت و پایگاه دادهای بهنام HaveIBeenPwned ایجاد شده است. درضمن، طبق اطلاعات منتشرشده این ویژگی در آینده بهصورت بهتری در فایرفاکس ادغام خواهد شد و ویژگی مدیریت گذرواژه نیز به یکی از نسخههای آیندهی این مرورگر افزوده خواهد شد.